De eerste dagen lekker chillen op de Antillen! - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Evelien Dinghs - WaarBenJij.nu De eerste dagen lekker chillen op de Antillen! - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Evelien Dinghs - WaarBenJij.nu

De eerste dagen lekker chillen op de Antillen!

Blijf op de hoogte en volg Evelien

03 Augustus 2012 | Curaçao, Willemstad

Bon dia lieve lezers,

Na weken van hard werken en slecht weer in Nederland was het dan dinsdag zover. Ons avontuur om voor drie maanden op het schitterende Curaçao te verblijven was daar. Na een relaxte en turbulentievrije vlucht stonden we na tien uurtjes op Curaçaose bodem. En poeh, wat was het benauwd. Toen we onze koffertjes op wilden pikken, werden we eerst opgehouden door de immigratiedienst. Ze konden ons niet op Curaçao laten verblijven zonder dat we een praktijkovereenkomst van stage hadden. Benauwd hadden we het al, maar we kregen het steeds benauwder. Na een aantal keren onze verontschuldigen aan te bieden en lief te lachen, gaf ze ons toestemming om door te lopen. Met een taxi werden we naar ons paleis vervoerd. Eenmaal daar hebben we even gekletst met de bewoners en vervolgens zijn we meteen naar bed gegaan.
’s Ochtends hebben we ons autootje voor de komende drie maanden geregeld. Het is nu tijdelijk een Kia Picanto maar vanaf woensdag zal het een Hyundai i10 worden (voor de autokenners onder ons). En ja, ik zal er voorzichtig mee zijn en ja, ik huur geen motor. Die zijn hier trouwens ook nauwelijks dus wat dat betreft scheelt dat alweer wat zorgen ;). Nadat de auto in ons bezit was, werden we opgehaald door de stagebegeleidster van Maud. Zij racete even in een dik uur het halve eiland rond. Ook hebben we met haar een Curacaos simkaartje gekocht. Ik zal jullie het nummer geven, maar voor de mensen die internet op de telefoon hebben, is het misschien ook een idee om een keertje een app te sturen of om te Skypen, Viberen of Tangoën. Gezellig!!! Ik heb namelijk parttime internet in ons huis. Op onze kamer hebben Lindsey en ik helaas geen internet maar zodra we in de woonkamer komen of aan het zwembad liggen, springt de Wifi al aan. Ideaal!
Mijn stage gaat maandag van start. Ik heb helaas nog geen kennis kunnen maken met Lily, mijn stagebegeleidster. Dit gaat aankomend weekend hopelijk nog gebeuren. Stage wordt dus vervolgd .. ;)

Aangezien het zweet over mijn rug loopt, denk ik dat het tijd wordt om het zwembad in te duiken. Ik zie graag alle leuke reacties weer binnenstromen… Zoals jullie merken, vermaak ik me prima hier. Heerlijk chillen op de Antillen! Even opladen voor alle nieuwe ervaringen die maandag komen gaan! Spannend!

Ayo!

Liefs,
Evelien

P.s. Alle lieve kaartjes, foto’s en boekjes hebben een plaatsje gekregen op mijn kamer. Heel knus!

• 03 Augustus 2012 - 17:40

Diny Classens:

Hoi Evelien, zo, zo , alweer een eind weg, andere kant van de wereld. Het is je gegund, en je zult er veel van leren , al die culturen. Ga er maar weer van genieten. maar het is een stage toch ? laat je maar verrassen daar. Ned. Antillen ,dus gewoon plat praten, nee nederlands. Ik hoop dat je het echt naar je zin krijgt. we horen nog veel over je . Groetjes uit Casele, veel plezier.

• 03 Augustus 2012 - 18:11

Sanne:

Heeey Evelienewagentje!
    Dat klinkt lekker relaxed! :) Fijn dat je goed aangekomen bent!!
    En succes maandag! Maar eerst genieten van je vrije dagen!
    Wij hebben straks manon dr tuintje versierd!
    Dikke kus uut Casele!

• 03 Augustus 2012 - 21:07

Tomas :

Haaa Evelientje,
    Wat ben ik jaloers op jou! Geniet nog ff lekker van je vrije dagen want maandag gaat het echte werk beginnen.
    Veel plezier, doe voorzichtig en tot 18 augustus!:D

Xxx Tomas

• 03 Augustus 2012 - 22:09

Daan Dinghs :

Veel plezier daar hè zussie
    En nie op een motor rijden hè
    Gr. Daantje

• 03 Augustus 2012 - 23:12

Nikky:

Heeee mop,
    Jeeeeeeeej eerste berichtje! :) goed om te horen dat het goed met je gaat en je het goed na je zin hebt! Klinkt goed daar zeg! Fijn ook die wifi daaro lekker whatsappies sturen na elkaar ;) haha.. Lieve mop geniet maar lekker daar en heb nu al zin om je volgende verhaaltje te lezen..
    Heel veel succes op je eerste stagedagje!

Dikke kus van ow dinnetje Nikky xxxxxx

• 04 Augustus 2012 - 09:29

Ardy, Ellen, Frank:

Hoi Evelien,

Vanuit het mooie en zonnige Italie een dikke knuffel van ons! Heel veel succes morgen op school, maar dat gaat helemaal goedkomen!

XXXX

• 04 Augustus 2012 - 13:03

Henk En Hanneke:

Ki tal Evelien,
    Net daar en dan al een probleempje. Daar hebben wij niet zo'n goede ervaringen mee, dus zorg maar wel graag dat ze niet groter worden.
    Veel plezier daar en doe Maud en Lindsey de groeten van ons. Succes maandag op jullie eerste stagedag.
    Kumindá Tata i mama

• 04 Augustus 2012 - 14:06

Marlou:

Haa Lientje,

Heerlijk! had op nikky haar telefoon een foto zien staan van je appartement en een zwembad erbij, lekker man! Fijn dat je goed aan bent gekomen en dat het goed gaat daar, veel succes maandag je eerste stagedag, ben benieuwd!!

Dikke knoevel van Marlou

• 04 Augustus 2012 - 15:14

Loes:

Hey schoonzussie,

Leuk eerste berichtje, hopelijk is de rest ook zo kort :)!! Veel succes met stage en geniet ervan!!
    Ik proost hier wel op jou met de kermis!!

Xx mij

• 04 Augustus 2012 - 17:14

Sander Dinghs:

Hoi Evelientje. Het gaat je goed daar lees ik. Heel veel plezier en succes maandag met je eerste stage dag. X vanuit het Boscafe.

• 04 Augustus 2012 - 21:41

Truus:

Evelien,
    Ik kijk uit naar de foto's!
    Heette je stagebegeleidster niet Liliane? Ik lees dat je haar Lily noemt. Kennelijk zijn jullie al goede maatjes. Houden zo!

Truus

• 05 Augustus 2012 - 14:03

Manon:

Haaaa mupke!!!
    Fijn om te horen dat je veilig bent aangekomen.. Wat zul je de kriebels hebben gehad met die papieren dan.. oei oei.. Nu lekker relaxen in het zwembad voordat het gaat beginnen!! Ik wens je super veel succes en doe maar lekker genieten van alles daar!! Ik denk aan je!!

Dikke kus... xxxxx Manon

Ik verheug me nou op op oktober!!!

• 10 Augustus 2012 - 16:41

Selina:

Collegaaaa!!!

Wat tof om al een deel van je reis te lezen!!
    Heel veel succes en have fun!!
    ik wacht tot je volgend bericht..

liefs Selina

• 12 Augustus 2012 - 11:08

Hee Evelien!!
    Kun je het een beetje hebben daar ;)? Heb je een leuke stageschool? En heb je al uitgezocht wanneer de boot/het vliegtuig naar Aruba vertrekt :p?
    xxx

• 15 Augustus 2012 - 13:32

Nelly Janssen:

Hallo Evelien

Heb nu pas tijd om te reageren past je bikini goed?
    het weer is hier geweldig 30 graden hoe is de temperatuur bij jullie?
    wens je veel plezier op je statie adres.
    Groetjes v.je buurvrouw

• 16 Augustus 2012 - 09:29

Cecile:

Evelien!!!
    Waar blijft het volgende verhaal en de foto's??
    Ook heel benieuwd naar de foto van de Esprit winkel daar... Haha. Eens kijken of ze net zo'n vette collectie hebben als wij.
    Heel veel plezier, x Cecile

Verslag uit: Curaçao, Willemstad

stage op Curacao

29 September 2012

Verwend, verwender, verwendst

21 September 2012

Jarig zijn op de Antillen, dat zou iedereen willen

13 September 2012

Tijd voor POWER(nap)?!

04 September 2012

DONEER NU!

29 Augustus 2012

Van de hak op de palmboomtak
Evelien

Van 9 februari t/m 1 mei ga ik stage lopen in de Filippijnen. Met twee klasgenoten; Tomas en Marissa reizen we naar Calinan. Dit is een dorpje bij Davao, een grote stad in het zuiden van de Filippijnen. In Calinan ligt het st. Francis College. Dit is een school met kinderen van 6 t/m 16 jaar. Het is de bedoeling dat wij Engelstalig les gaan geven aan deze kinderen. Dit doen we tot eind maart drie dagen in de week. Een dag per week mogen we gaan helpen in een weeshuis. Ook dit ligt in Calinan. Eind maart krijgen de kinderen zomervakantie. Dan krijgen wij alledrie de taak om kinderen zwemles te geven op een summerschool. Dit hebben de Filipino's hard nodig maar hier is geen geld voor. We mogen zwemles geven tot ongeveer half april. Daarna hebben we nog ong. twee weken vakantie over. Dan hebben we tijd om door de Filippijnen te trekken en meer van de eilanden te zien.

Actief sinds 15 Dec. 2008