Verwend, verwender, verwendst - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Evelien Dinghs - WaarBenJij.nu Verwend, verwender, verwendst - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Evelien Dinghs - WaarBenJij.nu

Verwend, verwender, verwendst

Blijf op de hoogte en volg Evelien

29 September 2012 | Curaçao, Willemstad

(We kennen in ons geweldige taaltje geen vergrotende trap van verwend, maar ik voelde me de afgelopen week toch wel het verwendst..)

Nadat ik “gisteren” een blog online heb gezet, zit ik nu alweer ijverig te typen voor een volgend verhaal. Gisteren? Poeh nee, het is alweer een week geleden. Weken veranderen in dagen: een week lijkt hier nl. maar 24 uur te duren. Zo lijkt het ook maar een kwartiertje geleden dat mijn meisjesdroom in vervulling is gegaan. Wauw, wat een belevenis was het om met die grijze rakkers te zwemmen. Geloof me, deze waren nog liever dan Flipper.. Het voelde net alsof ik eventjes een hoofdrol in een film had gekregen. Lekker spetteren, dansen, zingen en zoenen met de dolfijnen. Heerlijk! Plaatjes zeggen meer dan duizend woorden, dus kijk maar even hoe ik als een klein meisje in het water lig te glunderen. Sponsors bedankt!
Daarnaast lijkt het welgeteld vijf minuten geleden dat ik een bezoekje heb gebracht aan het Slavernijmuseum. Ja, jullie lezen het goed. Wij, Lindsey, Evelien en nog twee huisgenoten, zijn een middagje gaan cultuur snuiven in Otrabanda. We zijn veel te weten gekomen over de geschiedenis van Curaçao, dus het educatieve middagje heeft zijn vruchten afgeworpen.
Gisteren werd er door onze school het Assamblea georganiseerd. Een hele ochtend vertoeven(/rillen met de airco op 16 graden) in het World Trade Centre. Hier werden verschillende optredens gedaan door studenten van het Frater Aurelio SBO. Wat een talent hier op Curaçao! De hele ochtend werd er Papiaments gesproken, maar of iemand kan zingen of dansen, kun je wel zien zonder dat je de taal beheerst. Wauw! Echt heel mooi. De ochtend stond in het teken van Dios (God). Ik zie jullie nu met gefronste wenkbrauwen achter de pc zitten maar het was niet zo’n heilige bijeenkomst als dat jullie denken. Het geloof was namelijk in een trendy, hip, nieuw blazertje gestoken ;-). Onderwerpen als homoseksualiteit en seks voor het huwelijk stonden centraal. Zo werd er ook tijdens een gebed gezegd dat je op dat moment al jouw dierbaren moest knuffelen en ‘vrede’ moest wensen. Ineens kwam er een hele klas op me afgestormd om me te omhelzen en om me “pas” te wensen. Aah, lief en wat een verschil met Nederland. In ons kikkerlandje zouden ze de juf nog niet eens aan durven te kijken. Behalve dat zouden onze leerlingen de boodschap belachelijk vinden, schat ik. Het zijn zo’n schatten van ‘kinderen’ hier. Zo ook vandaag, de laatste dag voordat de toetsweek begint, wat een chaotische ochtend! “juffrouw, juffrouw, ik begrijp dit niet, wilt u dat nog even snel uitleggen, juffrouw?” Ja, natuurlijk. Vandaag vloog ik van groepje naar groepje om de laatste puntjes op de i te zetten wat betreft de theorie voor de toetsweek. Heerlijk om je zo nuttig te voelen en om studenten les te geven die ineens aan je lippen hangen i.p.v. met hun hoofd in de tas.
De afgelopen week was een week vol verrassingen. Kaartjes uit Nederland bleven de brievenbus vullen. Allemaal voor mij! Ze waren dan wel te laat, maar dit vond ik extra leuk want zo heb ik me nog heel lang jarig gevoeld. Stiekem voel ik me nu nog elke dag een beetje jarig, want door een verrassingspakket van lieve Nikky dat ineens voor de deur stond, word ik elke dag weer flink verwend! Wat lief dat jullie aan me gedacht hebben en wat fijn dat mijn muur wat minder kaal is de laatste twee weken. De laatste weken zijn een feit.. Wat moeten en willen we nog veel doen.. Aii, dat wordt weinig van de zon genieten maar flink aan de bak. Eindelijk die eindeloze tocht naar het puntje van de Christoffelberg afleggen bijvoorbeeld. Het wordt maar warmer en warmer dus mijn zin wordt ook steeds minder en minder zoals jullie wel begrijpen. Maar ja, het is een must do dus er zit niets anders op. Daarnaast gaan we nog meer scholen bezoeken hier op Curaçao waardoor we nóg meer verschillen zullen ontdekken tussen het Nederlandse en Curaçaose onderwijs. Ik ben benieuwd!
De tijd vliegt net zo snel als het vliegtuig dat ons straks naar huis brengt. Ik zal het relaxte Curaçaose leventje wel gaan missen, maar er zijn ook een aantal dingen die ik kan missen als kiespijn. Krioelende mieren die vrolijk op mijn crackers paraderen bijvoorbeeld of die stinkende muggenspray die je na zes keer douchen nog steeds ruikt, maar bovenal ben ik zo blij als ik andere kleren heb. Ik word gek van mijn kledingkast die er elke dag hetzelfde uitziet. Dus lieve mam, jij vindt het waarschijnlijk niet zo fijn om te lezen, maar we gaan lekker shoppen als ik thuis ben!

Prettig weekend en bon siman,
Daaaaaag!

• 30 September 2012 - 11:43

Truus:

Evelien,
    Wat fijn om te lezen dat je al zo 'opgenomen' bent in het leven van Curaçao. Dat is niet alleen de kwaliteit van de mensen van Curaçao, maar zeker ook een kwaliteit van jou. Kennelijk ben je open, flexibel, respectvol en heb je niet meteen je oordeel klaar: basiskwaliteiten voor interculturele contacten.
    Truus

• 30 September 2012 - 18:58

Henk En Hanneke:

Jaloers, jaloerser, jaloerst. Wat een geweldige ervaring, verpakt in alweer een heel mooi verhaal. Laat je niet afleiden door de snelheid van de tijd en blijf genieten daar.
    Groetje pap en mam.

• 30 September 2012 - 20:45

Rini:

Evelien, wat leuk om te lezen. het nuttigzijngevoel , koester het, groet Rini

• 30 September 2012 - 21:00

Ieniemienie:

Lieve Evelien, wat weer een heerlijk verhaal en je bent echt verwend bofkont. Maar ik gun je het van harte. Het schiet nou echt op. Poeh niet te geloven dat je al weer bijna terug bent. Geniet er nog maar van. Heel veel liefs.
    Ine

• 01 Oktober 2012 - 09:10

Tomas:

Haa schat,

Alweer een mooi verhaal, dat is toch ook wel een kwaliteit!
    Wat een mooie foto's met de dolfijntjes, dat maakt mij toch wel jaloers.
    Geniet nog van de laatste twee weken op Curaçao en van je laatste weekje stage met je ''lieve'' leerlingen!
    Dikke kus!

• 01 Oktober 2012 - 09:26

Ellen:

Hoi Evelien,

Ik kan niet wachten op een Evelientje in mijn keuken, druk met alle pannen!
    Maar, eerst nog de laatste weekjes genieten!
    Dikke kus XXX

• 01 Oktober 2012 - 20:17

Maartje:

Maaar...wat hedde gej ut doar goed!! En wat ziedde toch ontzettend bruun, nondesjeng!
    Nog un kier bedankt vur ow kaartje, was echt hiel leuk um te kriege.
    Toch ok wel herkenbaar dat de les vur un proefwerk sommige lierlinge ineans nog un hoep vroage hebbe.
    Succes alvast vur de tocht op de Christoffelberg! Geniet dr nog van!!
    xxxx (L)

• 02 Oktober 2012 - 14:17

Kelly:

Haa mupke..

Wat un vette fotos zeg!!! en ge hed un moj kleurke zeg!! nou nou...
    Jammer dat ge ut hier drek mit werme kleding mote bedekke, want hier is ut eg sjit weer!

Ma meid, ge hed nog wat dage te gon.. dus geniet er nog flink van.. en doe alles wat ge doar nog wilt doen.
    Succes op de Christoffelberg... hihi!

Xxx

• 02 Oktober 2012 - 19:26

Marc Strous:

leuk verhaal Evelien.

• 03 Oktober 2012 - 10:36

Twan En Yvonne:

Wij blijven ook nog steeds Jaloers!!
    Echt gaaf met de dolfijnen! en een zeer educatieve laatste twee weken!

We horen en zien de verhalen vast voorbij komen, wanneer je fijn Tomas in de armen kan sluiten!

Veel plezier nog!
    Groetjes en een dikke kus,
    Twan en Yvonne

• 09 Oktober 2012 - 15:41

Sannenas:

Hahah Evelienewagentje van mej! Ik heb ow verhaal wer mit un glimlach zitte leze :)
    T is fijn dat ge t doar zo leuk blieft viende! En an de foto's hoefde gen woorde mer vuil
    te make, want ge ziet dr meer dan stralend uut tusse die "grijze rakkers" ;-)
    Ik kan mej helemoal iendenke dat de tied vliegt... niks an te doen.. t enige wat ge kunt doen is genieten! En dat doede, want anders vliegt de tied namelijk nie ;-)
    Ik viend t gezellig als ge dr wer ziet.. Tot heeeeellll snel!!!!!!!
    Dikke kus en knuffel Sannenas

Verslag uit: Curaçao, Willemstad

stage op Curacao

29 September 2012

Verwend, verwender, verwendst

21 September 2012

Jarig zijn op de Antillen, dat zou iedereen willen

13 September 2012

Tijd voor POWER(nap)?!

04 September 2012

DONEER NU!

29 Augustus 2012

Van de hak op de palmboomtak
Evelien

Van 9 februari t/m 1 mei ga ik stage lopen in de Filippijnen. Met twee klasgenoten; Tomas en Marissa reizen we naar Calinan. Dit is een dorpje bij Davao, een grote stad in het zuiden van de Filippijnen. In Calinan ligt het st. Francis College. Dit is een school met kinderen van 6 t/m 16 jaar. Het is de bedoeling dat wij Engelstalig les gaan geven aan deze kinderen. Dit doen we tot eind maart drie dagen in de week. Een dag per week mogen we gaan helpen in een weeshuis. Ook dit ligt in Calinan. Eind maart krijgen de kinderen zomervakantie. Dan krijgen wij alledrie de taak om kinderen zwemles te geven op een summerschool. Dit hebben de Filipino's hard nodig maar hier is geen geld voor. We mogen zwemles geven tot ongeveer half april. Daarna hebben we nog ong. twee weken vakantie over. Dan hebben we tijd om door de Filippijnen te trekken en meer van de eilanden te zien.

Actief sinds 15 Dec. 2008