Over een maandje gaat mijn avontuur beginnen... - Reisverslag uit Castenray, Nederland van Evelien Dinghs - WaarBenJij.nu Over een maandje gaat mijn avontuur beginnen... - Reisverslag uit Castenray, Nederland van Evelien Dinghs - WaarBenJij.nu

Over een maandje gaat mijn avontuur beginnen...

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Evelien

12 Januari 2009 | Nederland, Castenray

Van 9 februari t/m 1 mei ga ik stage lopen in de Filippijnen. Met twee klasgenoten; Tomas en Marissa reizen we naar Calinan. Dit is een dorpje bij Davao, een grote stad in het zuiden van de Filippijnen.

In Calinan ligt het st. Francis College. Dit is een school met kinderen van 6 t/m 16 jaar. Het is de bedoeling dat wij Engelstalig les gaan geven aan deze kinderen.
Dit doen we tot eind maart drie dagen in de week. Een dag per week mogen we gaan helpen in een weeshuis. Ook dit ligt in Calinan.

Eind maart krijgen de kinderen zomervakantie. Dan krijgen wij alledrie de taak om kinderen zwemles te geven op een summerschool. Dit hebben de Filipino's hard nodig maar hier is geen geld voor. We mogen zwemles geven tot ongeveer half april. Om deze zwemles te kunnen geven hebben we geld nodig. Er is een sponsorloop georganiseerd. Hiermee hebben we met z'n drieën €600,- opgehaald. Tot en met 9 februari blijven we geld inzamelen zodat we genoeg materiaal kunnen kopen om onze zwemlessen te geven.
Ook wil ik jullie vragen om onze actie te steunen. Je bijdrage kan gestort worden op:
Bankrekeningnr: 102913838
Ten name van: C.M. Jansen
O.V.V. Sponsorgeld OA Filippijnen

Daarna hebben we nog ongeveer twee weken vakantie over. Dan hebben we tijd om door de Filippijnen te trekken en meer van de eilanden te zien.

Al met al wordt dit een hele ervaring dus. Ik hoop dat ik mijn reisdagboek goed bij kan houden zodat jullie kunnen lezen en zien hoe we het ingezamelde geld besteden en welke avonturen ik allemaal beleef.

• 12 Januari 2009 - 19:27

Pleunie:

Goed bezig Evelien!! ik ga je zeker volgen meid! Ben jaloers dat jij naar het schitterende Azië vertrekt! Thailand was mijn avontuur, ik hoop dat jou avontuur net zo mooi mag zijn!

Liefs,
    Pleunie

• 12 Januari 2009 - 20:05

Kim:

Aaaa leuk dienghs:D goed bezig al!! en dat stukje in de veronica gids was ok bes moi man!! lekker warm daar:P
    xxx kim

• 12 Januari 2009 - 20:36

Sanne:

Haa evelientje..
    ben meteen even gaan kijken toen ik je site zag staan:p
    Kus!

• 12 Januari 2009 - 20:47

Nikky:

Spannend dienghs!! goj ow wel echt misse.. :( mja dat wurd dan mar ff 3 maandjes flink durbiete.. en hope dat ik dat goj overleve zonder mien vriendinnetje! Niklien wurd wer nikky en evelien AAAAAHH!! Haha.. ma ik wet ok dat gej dit kei gear wilt dus dat duut mej dan ok wer goed! Ma we hebbe kei nogma un maandje en dat maandje is ok wer vurbej vurdat ge dr erg ien het.. mja we goan ien die tied dat ge doar zit gwoen kei veul belle, smse, msne en wet ik veul wat en dan redde we os wel! :D hoop ik..

laf joe evaliene!! xxxxxx

• 18 Januari 2009 - 11:14

Ellen:

Wat leuk dat je ook een site hebt aangemaakt! Kga je zeker volgen! We spreken nog wel een keer wat leuks af voordat je vertrekt! Dat je maar een leuke en leerzame tijd gaat beleven! Kusje(L)

• 23 Januari 2009 - 16:04

Marlou:

Evalienee!! Leuke site, bin egt benejt hoe ge ut doar zult hebbe..hoop dat de 3 maandjes zo vurbej zien, ma vur ge t wet ziede wer thuus denk ik!! ik goj ow zeker volge, en we doen gwoon heel veul msnne enz en dan kumt alles goed:D xxxxx

• 24 Januari 2009 - 11:26

Manon:

mojje site dienghs.. zo kunne we moj volge wat gej doar ammel uutspookt haha
    nog ffkes en dan issut al zo ver.. ma urst nog vnaaf ien venlo danse, ien venroj en mit de zitting!! make we nog un moj feestje van..
    dikke knoevel...
    en ik goj ow ok misse!!!

• 26 Januari 2009 - 06:36

Maaike:

Het is bijna zo ver!!!Jullie gaan vast een super tijd beleven. Nog even de laatste loodjes op school en als je eenmaal in het vliegtuig zit dan gaat jullie avontuur beginnen.
    Groetjes Maaike

• 26 Januari 2009 - 08:20

Bianca:

Hej evelien.
    Echt te gek! Super leuk, ga er vooral van genieten, wordt een hele ervaring!
    Liefs Bianca

• 26 Januari 2009 - 10:02

Daisy:

heej evelien,

Als ik je niet meer zie, heel veel plezier en succes in de Fillippijnen!! Zal wel een hele ervaring worden denk ik!

Groetjes daisy

• 26 Januari 2009 - 11:27

Floire:

Ik sta op het vliegveld om jou uit te zwaaien =D ik vind het echt super jammer dat ik niet mee kan maar ik ga jullie volgen!

xx

• 26 Januari 2009 - 14:56

Esther:

Hee evelien:D
    Ja het gaat bijna beginnen hierbij al een eerste berichtje.....
    Heeel veel plezier in de filipijnen geniet ervan!!
    Tot morgen!!
    xxx Esther

• 28 Januari 2009 - 10:25

Kelly!!:

haa Zetor-vriendin!
    over anderhalve week ziede gej gwoon al weg! ik haj ut er gister mit marlou over dat ut nou wel heel dichtbej kumt!
    ma gej gut ow doar wel vermake, da wetk zkr! wej zulle hier ieder weekend un paar biertjes op ow drinke!!
    Ma dan motte wel belove da gej ow doar lkkr gut vermake en ik zuj zegge.. doe je ding!!
    wej gon ow misse :(

dikke kus en knoevel van Kelly!!

• 29 Januari 2009 - 15:19

Fvinnzsell:

ben je nog niet weg ;)

neej grapje, ik ga je missen hoor... vooral met de carnaval, daar komen we ons normaal altijd vaak tegen :D

Geniet maar van je periode daar, en zorg maar dat je die kindjes veel leert!!

ik hou je site in de gaten

x Hans

• 02 Februari 2009 - 14:19

Loes:

Daaag evelien,

Nog een week en dan ga je!
    Ik wens je een geweldige tijd toe. Dat zal vast en zeker goed komen.
    Geniet ervan!

xxx
    Loes

• 07 Februari 2009 - 14:07

Maartje:

Nou kumt ut wel hiel dichtbej...overmerge alwer...
    Ik baal er echt van dat ik nie mit kan noa ut vliegveld um ow uut te zwaaie. Hedde nog geinformeerd welke dag ge wer arriveert ien Dusseldorf? Vanoavend mit ut danse zie ik ow vur ut latst vurdat ge vertrekt, dus vurdat ik goj wil ik nog fkes goed afscheid van ow kome neme..
    Doei doei vriendinneke...ik goj ow misse

• 08 Februari 2009 - 13:11

Elleke:

Haa Evelien!

Nog 1 nachtje en dan is t al zo ver!! Heel veel plezier daar en geniet ervan! Jullie zwemlessen, echt een hele leuke actie. Succes ermee!

xxx

• 08 Februari 2009 - 18:16

Ina En Henny:

Hallo beste Evelien.
    Gisteravond hebben we elkaar nog een fijn weekend toegewenst, met een groots uitstapje naar de Fiilippijnen. Wat horen we vanmiddag via de buren, oei oei.
    Het gaat gelukkig allemaal door.
    Voor vandaag veel beterschap.
    Voor morgen een super goede reis.
    Voor morgenmiddag een schitterend uitzicht over Dubay.
    Voor morgenavond een warm onthaal op de Filippijnen.
    Trouwens een kei leuke foto.
    Wij wensen jou een fantastische tijd.
    We blijven je volgen.
    Hetgajegoed.
    Groetjes van ons, tot dan.

• 08 Februari 2009 - 18:22

Petra:

Hoi Evelien,

Morgen is het dan zover. Een hele goede reis en veel succes met jullie project. Groetjes,

Wilbert, Petra, Koen en Sjoerd

• 09 Februari 2009 - 08:10

Snaatt:

oeeh tis bijna zover..
    spannend...
    ik huurde van mam dat t mit ow enkeltje nie zo goed ging.. das wel bale:S..
    mar kumt ammel goed;)..

tot straks

Dikke kus, hald van ow, snater

en un dikke kus en groetjes van kevin;)

• 10 Februari 2009 - 12:29

Henk:

Gisteravond (9-2-2009)is Evelien om 20.45 uur vetrokken van Flughafen Dussledorf via Dubai naar Manilla. Vandaar gaat ze via een binnenlandse vlucht naar Davao. Toen we op het vliegveld informeerden naar een rolstoel werd er meteen vanalles geregeld. Er kwam een stuwart, die haar overal heen rolde, naar het vliegtuig begeleidde en vervolgens werd er voor gezorgd dat mevrouw een ruimere zitplaats in het vliegtuig kreeg. Zo leidde een sportblessure tot een uitgebreide VIP behandeling. Volgens planning moet Evelien vanavond om 22.30 aankomen in Manilla.

• 10 Februari 2009 - 17:41

Henk:

Om 17.30 uur een berichtje gehad dat Evelien is geland op Manilla (hoofdstad van de Filippijnen). Hoe het reisschema aan 22.30 uur komt is mij een raadsel. Het is er snikheet en bij de vlucht van Dubai naar Manilla had ze een minder luxe zitplaats als daarvoor. Ze moet 4 uur wachten in Manilla en gaat dan naar Davao. Toen ze in Manilla landde was het 1.00 uur Filippijnse tijd.

• 11 Februari 2009 - 08:36

Vulregs:

Ej lieve mup,
    Hoest daar aan de andere kant van de wereld?? mooi daar?? gelukkig heb je een goede vlucht gehad!! ik hoor het wel..

liefs xxx
    Hou van jou

• 11 Februari 2009 - 08:37

Henk:

Dinsdag om 23:30 uur (Ned tijd) is Evelien geland in Davao. Het tweede deel van de reis was wel vermoeiend geweest, maar verder was alles goed.

• 11 Februari 2009 - 14:33

Maaike:

hai!!
    Hoe is het met jouw enkeltje gegaan hoog in de lucht?? Hoop allemaal goed, ik hoorde van Ruben al dat hij jullie vanmorgen heeft opgehaald met Ann en Ninja? Doe ze allemaal de groetjes en rust goed uit!! Geniet van het mooie land en de lieve mensen. Groetjes Maaike

• 11 Februari 2009 - 17:02

Jos:

Hoi Evelien,
    Hoe is het met je pootje?
    Een luxe behandeling gehad (tijdens het vliegen)begreep ik op de 'site'van Marissa. Iets voor de terugreis???
    ;-)
    Ik hoop dat je weer snel lekker kunt bewegen. Groetjes en tot over zo'n 10 dagen: YES !!
    Jos

• 11 Februari 2009 - 22:04

Sanne:

Hee Evelien! Ik hoop dat de eerste dagen een beetje door tekomen zijn mit ow puutje. Geniet ervan en ik ga je site zeker volgen. Grzz Sanne (van Rick)